Vinarium

Aktivnosti

Eno najlepših doživetij v gibanju v naravi ponuja pohodništvo. Če smo pravi pohodniki, se lahko podamo čez drn in strn v Lendavske gorice do razglednega stolpa Vinarium Lendava. S svojo raznoliko okolico Lendava vabi tudi na sprehode ob potokih, v gozdovih in ob jezerih.

V mestu deluje planinsko društvo, ki že vrsto let organizira tradicionalni »Pohod po Miškovi poti« ter »Pohod ob meji«. »Pohod po Miškovi poti« je na koledarju meseca oktobra in poteka od domačije Miška Kranjca v Veliki Polani v Lendavske gorice. Februarja se pohodniki lahko udeležijo »Pohoda ob meji«, ki poteka ob meji Slovenije in Madžarske. Trasa pohoda se vsako leto delno spremeni, vedno pa poteka ob meji.

Lendava je tradicionalno kolesarsko mesto. S kombinacijo ravninskega, rečnega in hribovitega reliefa, ter primernimi in malo obremenjenimi cestami, ima izjemne danosti za kolesarjenje. Številne kolesarske poti peljejo mimo počivališč v naravi, prenočitvenih lokacij, pestre kulinarične ponudbe in domačih obrti. V Kolesarskem centru Murania kolesarjem ponujajo izposojo koles ter vodene kolesarske izlete, tudi z obiskom sosednjih držav. Vsako leto poteka tudi Panonski maraton treh dežel, ki simbolično združuje tri države, Madžarsko, Hrvaško in Slovenijo.

Nogomet je šport, ki je s svojo bogato zgodovino zaznamoval športno življenje Lendave ter okoliških krajev in je prisoten častitljivih sto let.

Športni park Petišovci navdušuje ljubitelje motociklizma. Čeprav spidvej tako v Sloveniji kot tudi drugod po svetu ni množičen šport, v Lendavi navdušencev in zanimanja zanj nikoli ni primanjkovalo in je prav gotovo reprezentativna športna panoga.

Možnosti za športno udejstvovanje so neusahljive v vseh letnih časih.

GEO_2288