Vinarium

Vinarkov stolp v dveh jezikovnih različicah

Na prodajnih policah trgovinice stolpa je znova slikanica Vinarkov stolp avtorice Miše Gerič Špacapan, ki je poleg ponatisa v slovenskem jeziku na voljo po novem tudi v madžarski različici. Vinarkov stolp je pravljica o stolpu Vinarium Lendava, ki se dogaja na obrobju Lendavskih goric in stolpu samem; v njej nastopajo štorklja, vinogradnik Miško in škrat Vinarko.

Tako avtorica kot ilustrator Peter Orban sta ustvarjalca, ki izhajata iz lendavskega okoliša. Avtorica je sicer gledališka igralka in režiserka, ki je večino svoje kulturne ustvarjalnosti posvetila otrokom, tako v svoji rojstni Lendavi, kamor se rada vrača, kakor tudi na Primorskem, kjer živi sedaj, ter drugje po Sloveniji in v tujini, kjer nastopa z gledališko skupino Miškino gledališče.

Zgodbica o Vinarkovem stolpu je nastala na pobudo Občine Lendava pred dvema letoma in je zaradi velikega zanimanja bila ponatisnjena v letošnjem letu. Poleg slovenske je na voljo tudi madžarska različica, ki je nastala s pomočjo Zavoda za kulturo madžarske narodnosti Lendava.

Vabljeni k listanju, ogledu in nakupu slikanice!