Vinarium

Vinarium Lendava je Sejalec 2016

Na današnji novinarski konferenci ob Dnevih slovenskega turizma v Radencih so med drugim razglasili tudi dobitnike priznanj, ki bodo najbolj zaslužnim v slovenskem turizmu podeljena na svečani prireditvi zvečer. Sejalec 2016, priznanje za najbolj inovativne in kreativne turistične proizvode, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija, letos prejme razgledni stolp Vinarium Lendava.

Poleg priznanja, ki ga je izkazalo že več kot 100 tisoč obiskovalcev, je projekt razglednega stolpa nagradila tudi strokovna komisija Slovenske turistične organizacije. V svoji utemeljitvi je zapisala:

»Z zamiranjem industrijske dejavnosti v Lendavi je nastopil tudi čas za spremembo miselnosti v lokalni skupnosti; iz industrijsko mislečega mesta se tako počasi razvija turistično misleče. Pri tem je Lendavi v veliko pomoč najnovejša atrakcija, 53 metrov visok razgledni stolp Vinarium, ki ga je do danes obiskalo že 100.000 ljudi. Številka je za slovenske razmere impresivna. Impresiven je tudi pogled s stolpa, ki seže v štiri države, pri čemer se že v zasnovi tega »panonskega svetilnika« zrcalijo simbolično prepletanje kultur, sobivanje in prijateljstvo narodov. Upravitelj stolpa, Turistična zveza »Lendava vabi«, v tesnem sodelovanju z občino v stolpu in ob njem razvija vsebine in priložnosti za obiskovalce, lokalno prebivalstvo, lokalne ponudnike in pobude. Pozitivni rezultati njihovih prizadevanj se že kažejo v povečanem zanimanju za bližnjo vinsko-turistično cesto in preostale turistične znamenitosti destinacije. Zmagovalni naziv sejalec 2016 gre tako v roke projektu, ki ga odlikujeta posluh in pogum za korenite korake naprej ter aktivno povezovanje turističnih deležnikov na lokalni ravni.«