Vinarium

Hotel Vinarium vabi v osrčje vinogradov

Ste že slišali za Hotel Vinarium? Gre za zgodbo razpršenega hotela oz. mreže, ki povezuje zidanice na vinorodnem območju, turistom oziroma gostom pa ponuja edinstveno doživetje v osrčju vinogradov ter kulinarično-kulturno-aktivno razvajanje v Lendavi in okolici. Zavod za turizem in razvoj Lendava je povezal lastnike zidanic v mrežo in nase prevzel nalogo administracije, servisa gostov in trženja, medtem ko so lastniki zidanic prevzeli nalogo vzdrževanja svojih objektov in notranje opreme.

Trenutno je Hotel Vinarium sestavljen iz 12 članov (ponudnikov nočitev v zidanici). Prav tako pa se sproti pojavljajo novi interesenti, ki bi svoje zidanice ponudili turistom. Vzpostavljena je tudi spletna stran www.hotelvinarium.si. Vzpostavitev razpršenega Hotela Vinarium pa nima le strogo turistične dimenzije, temveč pomeni pomembno dimenzijo revitalizacije praznih in le redko uporabljenih ali celo zapuščenih zidanic v vinorodnem območju Lendave, kot tudi gospodarsko, saj so lastniki zidanic z dodatno dejavnostjo in uporabnostjo zidanic našli podjeten način uporabe le-teh.

Zavod za turizem in razvoj Lendava je s tem večletno zamisel prenesel v projektni okvir in nato z dobro in profesionalno realizacijo izvedel tudi prenos v prakso, ki se danes lahko pohvali s spodbudnimi številkami nočitev. Od začetka lanskega maja pa do konca leta 2019 je bilo opravljenih skupno več kot 90 rezervacij ter okoli 600 nočitev.

V35